Whiplash ... Rozhovory ... Rozhovory
Nejnovější

Recenze:
ASMODEUS
MALIGNANT TUMOUR
MORTIFILIA
TERROR
NASTY RATZ

Recenze - live:

CANNIBAL CORPSE
HARLEJ
BASINFIREFEST 2014
HARLEJ

Rozhovory:
IMODIUM
NASTY RATZ
ABRAXAS
TONDA RAUER
D.O.P.

Články:
FESTIVALY A ROZHOVORY
BRUTAL ASSAULT TOUR 2012
ČERNÁ DÍRA XXXII.
ČERNÁ DÍRA XXXI.
VZPOMíNKY NA VADER

Nejčtenější

Recenze:
MASTURBACE
24.10.2006 | 16415 x
CALES
22.10.2006 | 13895 x
HARLEJ
05.10.2006 | 13418 x
HARLEJ
29.10.2006 | 13324 x
FORGOTTEN SILENCE
22.08.2006 | 13309 x

Recenze - live:
NOC PLNÁ HVĚZD
03.08.2006 | 34318 x
ARAKAIN, PANDEMIA
25.12.2006 | 14350 x
KORPIKLAANI a další
08.11.2006 | 14198 x
BRAINWASHING FEST
04.05.2006 | 14186 x
SSOGE, ENDLESS
24.01.2007 | 13893 x

Rozhovory:
MILOŠ "DODO" DOLEŽAL
06.11.2006 | 17469 x
HARLEJ
31.10.2006 | 17431 x

Články:
MASTERS OF ROCK 2007
13.01.2007 | 15711 x
ČERNÁ DÍRA XXIX.
18.12.2007 | 14652 x

 Whiplash
Počet recenzí: 1705
Počet recenzí-live: 235
Počet rozhovorů: 230
Počet článků: 98
Počet skupin: 1071
Počet odkazů: 92
TANKARD




     V německém Frankfurtu se vaří nejen kvalitní pivo, ale i dobrá metalová hudba. TANKARD toho jsou příkladem. Nedávno tito pivaři oslavili 20-té výročí založení skupiny a vyšla jim další skvělá deska, pádný to důvod, abychom si pokecali s vždy dobře naladěným zpěvákem Gerrem…

Minulý rok jste měli dvacáté výročí od vzniku. Jak jste to oslavili? Velkým dortem a spoustou piva, nemýlím-li se…

To víš, že jsme to oslavili. To jinak snad ani nešlo. Udělali jsme jeden velký koncert u nás doma ve Frankfurtu, potom obrovský mejdan, metalovou diskotéku a obrovskou dia-show. Prostě paráda. Jak jistě víš, máme venku naši poslední desku „B-Day“, takže stále koncertujeme na její podporu. Vlastně slavíme stále… ha ha ha.

Dvacet roků je dlouhá doba. Za ten čas se stalo mnoho věcí. Co tě nejvíc potěšilo a naopak naštvalo za tu dobu?

No uteklo to, ha ha. Víš, dobrých i špatných okamžiků bylo spousta, ale nejlíp jsem se cítil, když jsem konečně držel v rukou naši první desku „Zombie Attack“. Splnil se mi tak sen a byl jsem neuvěřitelně šťastný. Špatné bylo, když od nás odešel v roce 1998 náš starý kytarista Andy Bulgaropulos a my jsme za tohoto skvělého kámoše a kytaristu dlouho nemohli nikoho najít. Zlá doba, ale zdařilo se a my jsme mohli dál pokračovat.

Andy již u vás nehraje, ale stále vám pomáhá se skládáním písní…

Ano, on hodně přispíval svými nápady (a stále přispívá) a jsme tomu rádi, ale i my máme spoustu nápadů. Každopádně Andy skládá dobré písně.

Vzpomeneš si na vaše začátky? Jaké to tehdy bylo?

Bylo to skvělé! Bylo nám tak 14-15 let, poslouchali jsme NWOBHM, a jako spousta vrstevníků jsme i my založili skupinu, ale že bychom to dotáhli tak daleko, to nás ani ve snu nenapadlo. Neopakovatelná doba to byla.

A jak se líbila rodičům vaše hudba? Podporovali vás v tom?

A tak dá se říci, že ano. Moje maminka byla dokonce 2x na našem koncertě, asi to není pro ni moc zajímavé, ale akceptuje to a je ráda, že máme možnost se naším koníčkem živit. Pohoda.

Mnoho skupin, které s vámi začínalo, již neexistuje. Proč si myslíš, že jste vydrželi tak dlouho?

U nás vždy byla důležitá sranda, dělali jsme to vždy pro dobrou zábavu a také nás velice baví hrát a skládat tuhle hudbu. Pro peníze jsme to nikdy nedělali. Neboj se, TANKARD tu bude minimálně dalších 20 let, ha ha…takže buďte ve střehu!

Jak jsi říkal, TANKARD byl, je a bude hlavně o legraci a dobré zábavě, takže se ptát, zda jsi veselý člověk je asi zbytečné…

Jasně, jak jsem řekl, TANKARD takový vždy bude. A já se cítím být opravdu veselým člověkem, nezkazím rozhodně žádnou srandu. Je přece lepší být veselý, než se brát vážně, ne?

Máte spoustu desek, dokázal by sis vybrat nějakou, která se ti líbí nejvíce a proč?

To je těžké, všechny mají něco do sebe, ale asi nejvíce mám rád „Zombie Attack“ – ta byla první. „The Tankard“ – ta zase byla trošku jiná, než ty předchozí, takový krok jinam… a „B-Day“ – ta je zatím naše poslední a také se mi velmi líbí.

Otázka ze současnosti: proč jste odešli od firmy Century Media? Nyní jste u menší firmy AFM Music, proč?

Century pro nás mnoho udělali, to je jasné. Dobrá práce a jsme jim za vše vděčni.Dopadlo to jak to dopadlo. Nyní jsme sice u menší firmy, a tato se tak zakousla do naší hudby, že dělají pro nás první, poslední – reklama, atd.. Nemají tolik skupin a mohou se nám věnovat naplno.Jsme velmi rádi. A taky jsou u té firmy pěkná děvčata, ha ha…

A jakou hudbu si rád poslechneš, když máš chvíli času? Líbí se ti moderní thrash?

Já poslouchám spoustu hudby, mnoho starých věcí, jako např.: Overkill, Anthrax, NWOBHM, ale i nové věci např.: The Haunted, Raise Hell…nemohl bych bez muziky žít!

Jak bys popsal své spoluhráče ze skupiny?

Hm… všichni jsou to bezesporu milí chlapci, ale když oni jsou stále tak ožralí… ha ha ha…

A co ty nám na sebe prozradíš?

Já? Já jsem velký extrovert…haha

Zajímalo by mě také, zda nemáte v plánu udělat nějakou novou videokazetu? Nic už dlouho nevyšlo.

Máš pravdu, chtěli bychom udělat DVD, ale asi to ještě chvíli potrvá. Momentálně stále koncertujeme na podporu naší poslední desky, čekají nás letní festivaly atd., takže času na to moc není. Materiálu ovšem máme dostatečné množství, takže jakmile to bude možné, půjdem do toho. Ovšem letos v listopadu bychom chtěli jít také do studia točit další studiovou desku, takže i kvůli tomu se to DVD asi posune. Nemějte ale strach, vše se včas dozvíte.

Tím jsi mi odpověděl na moji další otázku, kdy bude další studiovka. Tak mi řekni, zda máte v plánu navštívit ČR?

Doufáme, že snad brzy, u vás se vždy dobře hraje. Není problém se s námi domluvit a my u vás rádi vystoupíme. Takže lidi do toho, pozvěte nás, těšíme se!

Světem teď hýbe válka v Iráku, co si o tom myslíš?

Já jsem absolutně proti tomu! Je to ubohost! Američani si myslí, že si mohou dělat, co chtějí. Já mám v tomto okamžiku strach, co se z tohoto konfliktu vyvine, jistě to bude složité a zbytečně zemře mnoho nevinných lidí. Proč? Co ti k tomu mám říct víc? Je to hrůza! Raděj poslouchejte TANKARD a nenechte se nikým ovlivňovat. Hudba je určitě lepší, to vám říkám já Gerre z TANKARD. Mějte se pěkně a díky za podporu. Drink with class and stay heavy!

Sestava od roku 1982 do současnosti:

Andreas „GERRE“ Geremia – zpěv (1982 – doposud)
Frank Thorwarth – baskytara – (1982 – doposud)
Olaf Zissel – bicí – (1993 – doposud)
Andy Guthjar – kytara – (1998 – doposud)
Axel Katzman – kytara – (1982 – 1995)
Andy Bulgaropulos – kytara – (1982 – 1998)
Oliver Werner – bicí – (1982 – 1989)
Arnulf Tunn – bicí – (1982 – 1993)
Bernhard Rapprich – kytara – (1982 – 1982)

Diskografie:

Heavy Metal Vanguard (Demo) 1984
Alcoholic Metal (Demo) 1985
Zombie Attack 1986
Chemical Invasion 1987
The Morning After 1988
Alien (mini) 1989
Hair of the Dog (Best Of) 1989
The Meaning of Life 1990
Fat, Ugly and Live 1991
Stone Cold Sober 1992
Two Faced 1994
The Tankard 1995
Disco Destroyer 1998
Kings of Beer 2000
20th Anniversary -B-Day 2002

Boční projekt-TANKWART:
Aufgetankt 1994
Himbeergeist zum Frühstückt 1996

Kontakt:
Andreas Geremia
Postfach 94 02 86
604 60 Frankfurt am Main
GERMANY
Fax: (+49) 069 78 83 49
gerre@tankard.org

Odkaz:
http://www.tankard.org


zpět
Rozhovor přečten: 4861x         Autor: Profa a Martina Macháčková